9 de juny 2016

UN MÓN SOLIDARI

Des de la nostra classe de Religió els alumnes de sisè hem treballat les ONG, que tenen origen Cristià .
Primer de tot a la classe juntament amb la mestra vam fer-ne una llista i després per grups varem  triar una d’ aquestes  entitats  per elaborar els nostres treballs.
Alguns en forma de presentacions PowerPoint i d’altres per escrit en cartolines.
Les quatre ONG, que s’han treballat són:

  • CÀRITAS
És una organització de l’Església que s’ocupa d`ajudar els grups marginats de la societat: immigrants, ancians, gitanos, territoris i barris marginals,presos,persones sense llar,aturats, drogoaddictes, malalts de sida etc.
La primera seu de Càritas, va néixer a l’any 1897 a Alemanya, com una institució de caritat; més tard també es va crear a altres països com Suïssa 1901, Àustria 1903 i Estats Units 1910.
Aquí a Espanya es va crear l’any 1942. Actualment està distribuïda a tot el món.
La paraula Càritas,prové del llatí i vol dir AMOR, estimar als altres siguin com siguin, per tal d’ajudar-los.
 Està formada per un consell directiu, i a l’organització i col·laboren milers de persones voluntàries. I a totes les parròquies hi ha una Delegació de Càritas.
A Torredembarra tenim una seu, i el seu president és el Mossèn Joan Cañas. Al nostre poble ajuda anualment unes 200 famílies.
Hi ha 4 departaments:

-Filigrana, o rober on es poden adquirir per molt poc cost roba.

-La Distribució dels aliments
-L’Acollida.
-La Llar.



  • MANS UNIDES
És també una organització catòlica no governamental, que fou creada l’any 1960, per un grup de dones cristianes disposades a lluitar contra la pobresa per damunt de tot, i contra totes les causes d’ injustícia social i desigualtat.
La formen milers de voluntaris. Actualment al territori espanyol hi ha unes 71 delegacions. La seva tasca es informar i sensibilitzar del què passa als països més pobres del tercer món i també ajuden i a finançar molts projectes sanitaris, agrícoles, educatius i socials a tot el món.


  • INTERMÓN
És una ONG, creada l’11 d’agost de 1956, per la companyia de Jesús per ajudar en les missions a Bolívia, Paraguai, l’Índia.

Coopera amb els països del tercer món. Treballa en 48 països de tot el món en projectes de cooperació per al desenvolupament, acció humanitària, i campanyes per una comerç més just.
Ha intervingut en 30 emergències de catàstrofes.


  • JUSTÍCIA I PAU
És una organització  creada l’any 1967 pel Papa Pau VI. La seva missió és promoure i defensar els drets humans, la justícia i la pau.
Desenvolupen tasques d’ investigació, educació i sensibilització perquè augmenti, la conscienciació de la solidaritat i responsabilitat en temes com la pau, el desenvolupament, la justícia social, el medi ambient i els drets de les persones a tot el món.



Alumnes de Religió 6è A i B



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada